WAT IS EEN POETRY SLAM?

Tijdens de Schiedamse Poetry Slam nemen dichters uit Schiedam en omstreken, met verschillende stijlen, het tegen elkaar op: van rappers, lyricists tot experimentele woordensmeders of klinkende sonnetschrijvers.

Poetry Slam is een wereldwijd begrip waarbij verschillende woordkunstenaars poëtisch de verbale strijd met elkaar aangaan.

De winnaar wordt afgevaardigd om de stad of regio te vertegenwoordigen naar de landelijke finale. De landswinnaar stroomt vervolgens door naar het Europees Kampioenschap én het Wereldkampioenschap. Daarmee biedt de slam en de (inter)nationale slam-gemeenschap een prachtige kans voor opkomend talent om zichzelf te presenteren. 


De Schiedamse Poetry Slam kent een open inschrijving, maar is wel primair bedoeld voor kandidaten uit Schiedam en omgeving. In de voorronde is plaats voor 8 deelnemers per keer. Uit beide voorrondes gaan twee deelnemers door naar de finale. Zie ook Finale 2022:  Schiedamse Poetry Slam 


Drie rondes per avond

  • Ronde 1: 8 deelnemers, 3 minuten per persoon. Het publiek stemt. De 4 favorieten gaan door naar ronde 2.
  • Ronde 2: 4 deelnemers, 3 minuten per persoon. Het publiek stemt. De twee favorieten gaan door naar ronde 3.
  • Ronde 3: 2 deelnemers, samen 7 minuten waarin ze om en om hun teksten laten horen. Degene die begint, eindigt niet en de laatste mag diens tekst altijd afmaken. De publiekswinnaar gaat door naar de finale op 02 juli.
  • De stemadviseur kiest een tweede finalist uit alle 8 deelnemers.

Dat ziet er dan zo uit…


Stemsysteem

De winnaar wordt gekozen door het publiek. Na elke ronde volgt een (niet-bindend) stemadvies aan het publiek, gegeven door een expert: onze stemadviseur. Vervolgens stemt het publiek met fiches of muntjes wie er door mag naar de volgende ronde. 

Omdat we maar twee voorrondes houden (in totaal 4 deelnemers), introduceren we een Wildcard optie. Hierbij kunnen deelnemers, die wegens de tijdsdruk net buiten de boot zijn gevallen, toch nog kans maken. Om de keuze transparant te houden, zal de jury via een livestream (op social media) de Wildcard Deelnemers bekend maken!


Winnaar

De winnaar van finale van De Schiedamse Poetry Slam wordt afgevaardigd om Schiedam te vertegenwoordigen in de landelijke finale: het NK 2021! De landswinnaar stroomt vervolgens door naar het Europees Kampioenschap én het Wereldkampioenschap in Parijs. Daarmee biedt de slam en de (inter)nationale slam-gemeenschap een prachtige kans voor opkomend talent om zichzelf te presenteren.


Prijzen

De finalist én de runner-up krijgen een winnaars pakket met onder andere:

– Coaching verzorgd door Verbalism

en meer...

klik hier voor de reglementen van de Schiedamse Poetry Slam