Over ons

De Schiedamse Poetry Slam is een samenwerking tussen de Gemeente Schiedam, de Bibliotheek SchiedamVerbalism en Proef! de Plantage.


Prijzen

De finalist én de runner-up krijgen een winnaarspakket met onder andere:
– Een plek in de programmering van cultureel festival Proef! de Plantage
– Coaching verzorgd door Verbalism
– Literaire Goodiebag

Verbalism

Verbalism gaat onder het motto “Consciously Connecting Creators”. Vanuit de drie elementen van Storytelling – Verbal, Visual and Music (verbaal, visueel en muzikaal) – is het platform sinds 2017 een thuis voor eigenzinnige makers en (woord-) kunstenaars. Het biedt een intieme setting waar samen groeien door interdisciplinair connectie centraal staat. Hier is liefde gewoon liefde en maken we ruimte om samen te helen, onderzoeken en te verwerken door ons creatieve makerschap. Dit internationale podium is vrij van -isme’s en fobieën (zoals racisme, sekisme en homofobie), wij maken ruimte voor Verbalism.

Bekend van: Bevrijdingsfestival Zuid-Holland (2019), 010SIA (2019), Poetry Slam Rotterdam (2019), Keti Koti Dialoogtafel (2019), New Skool Rules (2018/2019)

Proef! de Plantage 

Proef! de Plantage is een cultureel festival in het oudste openbare stadspark van Nederland, de Plantage. Het tweedaagse festival brengt een bijzondere programmering, activiteiten voor alle leeftijden en verrassend eten & drinken samen op deze bijzondere locatie. De vierde editie van Proef! de Plantage, in juni 2020, is uitgesteld vanwege het coronavirus.


Team

Carina Fernandes Hoofdorganisatie

Carina Fernandes (1994) is een multidisciplinaire, creatieve hurricane, bekend van haar rauwe Rotterdamse sound. Als maker uit zij zich in Spoken Word en R&B/Soul waarin ze met haar verhalen sociale thematiek bespreekbaar maakt. Als coach/docent begeleid zij (jonge) makers naar het ontdekken van de kracht van hun eigen verhalen, en het ontwikkelen van het delen hiervan. Onder haar platform Verbalism organiseert zij evenementen en wordt zij dikwijls geboekt als host/moderator.

Willemijn Sneep – Communicatie

Willemijn Sneep (1989) is journalist, eindredacteur en sinds haar studietijd bezig met evenementen op het gebied van muziek, spoken word en (dicht)kunst. In 2017 begon ze cultureel festival Proef! de Plantage in Schiedam, samen met mede-organisator Susan Uiterwijk. In het dagelijks leven is ze adjunct-hoofdredacteur van het Rotterdamse tijdschrift Vers Beton. Ze is altijd op zoek naar nieuw dichttalent of verse ideeën, het liefst vanuit haar stadse mini-jungle tussen de kippen.

Nassima Elidrissi – Marketing

Nassima Elidrissi (1979) is, naast Schiedamse alleenstaande moeder van twee, theatermaker en -speler, activiteitenbegeleidster en presentatrice met passie voor Kunst & Cultuur. Momenteel schittert ze op het podium als medespeler van de theatergroep ‘No Label 4 Us’, waarin ze samen met vijf anderen diversiteit in de samenleving op een bijzondere manier aankaart en in dialoog gaat met het publiek.