Over ons

De Schiedamse Poetry Slam is een samenwerking tussen de Bibliotheek Schiedam en Verbalism

Team

Carina Fernandes Hoofdorganisatie

Carina Fernandes (1994) is een multidisciplinaire, creatieve hurricane, bekend van haar rauwe Rotterdamse sound. Als maker uit zij zich in Spoken Word en R&B/Soul waarin ze met haar verhalen sociale thematiek bespreekbaar maakt. Als coach/docent begeleid zij (jonge) makers naar het ontdekken van de kracht van hun eigen verhalen, en het ontwikkelen van het delen hiervan. Onder haar platform Verbalism organiseert zij evenementen en wordt zij dikwijls geboekt als host/moderator.

Willemijn Sneep – Projectleider

Willemijn Sneep is journalist, eindredacteur en sinds haar studietijd bezig met evenementen op het gebied van muziek, spoken word en (dicht)kunst. In 2017 begon ze cultureel festival Proef! de Plantage in Schiedam, samen met haar mede-organisator. In het dagelijks leven is ze adjunct-hoofdredacteur van het Rotterdamse tijdschrift Vers Beton. Ze is altijd op zoek naar nieuw dichttalent of verse ideeën.

Stavroula Kafka – Social media

Als bijna afgestudeerde leisure producer verdiept Stavroula zich in customer journey, concept creating en social media (content)marketing. Ze heeft samengewerkt met o.a. Urban Journalist, de Doelen en De Schiedamse Poetry Slam. Om haar ogen wat rust te geven van het scrollen en brainstormen over strategieën reis zij graag en ontdekt ze leuke plekjes en hotspots.

Verbalism

Verbalism werkt onder het motto “Consciously Connecting Creators”. Vanuit de drie elementen van Storytelling – Verbal, Visual and Music (verbaal, visueel en muzikaal) – is het platform sinds 2017 een thuis voor eigenzinnige makers en (woord-) kunstenaars. Het biedt een intieme setting waar samen groeien door interdisciplinair connectie centraal staat. Hier is liefde gewoon liefde en maken we ruimte om samen te helen, onderzoeken en te verwerken door ons creatieve makerschap. Dit internationale podium is vrij van -isme’s en fobieën (zoals racisme, sekisme en homofobie), wij maken ruimte voor Verbalism.

Bekend van: Bevrijdingsfestival Zuid-Holland (2019), 010SIA (2019), Poetry Slam Rotterdam (2019), Keti Koti Dialoogtafel (2019), New Skool Rules (2018/2019)