Wat is een Poetry Slam?

Poetry Slam is een wereldwijd begrip waarbij verschillende woordkunstenaars poëtisch de verbale strijd met elkaar aangaan! Van rappers tot sonnet-schrijvers, van Spoken Word Artists tot dichter des Vaderland en alles dat daar buiten en tussenin valt. Allen zijn welkom om een kans te wagen om die felbegeerde plek naar het NK Poetry Slam te bemachtigen.

Drie rondes per avond

  • Ronde 1: 8 deelnemers, 3 minuten per persoon. Het publiek stemt. De 4 favorieten gaan door naar ronde 2.
  • Ronde 2: 4 deelnemers, 3 minuten per persoon. Het publiek stemt. De twee favorieten gaan door naar ronde 3.
  • Ronde 3: 2 deelnemers, samen 7 minuten waarin ze om en om hun teksten laten horen. Degene die begint, eindigt niet en de laatste mag diens tekst altijd afmaken. De publiekswinnaar gaat door naar de finale op 02 juli.
  • De stemadviseur kiest een tweede finalist uit alle 8 deelnemers.
Zo ziet dat er dan uit…

Stemsysteem

De winnaar wordt gekozen door het publiek. Na elke ronde volgt een (niet-bindend) stemadvies aan het publiek, gegeven door een expert: onze stemadviseur. Vervolgens stemt het publiek met fiches of muntjes wie er door mag naar de volgende ronde. 

Omdat we maar twee voorrondes houden (in totaal 4 deelnemers), introduceren we een Wildcard optie. Hierbij kunnen deelnemers, die wegens de tijdsdruk net buiten de boot zijn gevallen, toch nog kans maken. Om de keuze transparant te houden, zal de jury via een livestream (op social media) de Wildcard Deelnemers bekend maken!

Winnaar

De winnaar van finale van De Schiedamse Poetry Slam wordt afgevaardigd om Schiedam te vertegenwoordigen in de landelijke finale: het NK 2021! De landswinnaar stroomt vervolgens door naar het Europees Kampioenschap én het Wereldkampioenschap in Parijs. Daarmee biedt de slam en de (inter)nationale slam-gemeenschap een prachtige kans voor opkomend talent om zichzelf te presenteren.

Prijzen

De finalist én de runner-up krijgen een winnaarspakket met onder andere:
– Coaching verzorgd door Verbalism
– Literaire Goodiebag

Lees hier de reglementen van de Schiedamse Poetry Slam.